بتن ماله پروانه ای

مقایسه بتن ماله دستی با بتن ماله پروانه ای

زمانی که بحث درباره بتن ریزی مطرح می‌شود، اطمینان از سطح نهایی صاف و هموار بسیار حائز اهمیت است. اگر مقدار بتن ریزی محدود باشد دستیابی به سطح صاف و هموار با استفاده از یک ماله دستی و البته بهره بردن از تکنیک مناسب ماله‌کشی، امکان‌پذیر می‌باشد. این درحالی است که دستیابی به سطحی هموار در بتن ریزی سطوح بزرگ و وسیع همانند بتن ریزی سطح حیاط و پارکینگ از طریق ماله‌کشی دستی امری خسته‌کننده و بسیار زمان‌بر است. در این موارد استفاده از روش ماله پروانه ای می‌تواند سطح صاف و هموار به همراه بازدهی بسیار بالاتر برای شما ایجاد نماید. روش ماله پروانه ای که به روش ماله هلیکوپتری یا ماله موتوری نیز معروف می‌باشد به دو صورت سرنشین‌دار و بدون سرنشین موجود است.

انواع ماله پروانه ای

به طور کلی برای فضاهای مسکونی مانند حیاط و پارکینگ‌های کوچک استفاده از نوع بدون سرنشین ماله پروانه ای رایج است. نوع بدون سرنشین ماله پروانه ای که در ابعاد مختلف موجود است، به صورت دستی کنترل شده و اپراتور با حرکت خود ماله را کنترل می‌کند. اما برای پروژه‌های تجاری بزرگ استفاده از روش ماله پروانه ای سرنشین‌دار مرسوم است که اپراتور روی آن نشسته و عملیات پرداخت و لیسه‌ای کردن سطح را انجام می‌دهد.

نکات قابل توجه

استفاده از روش ماله پروانه ای به منظور ایجاد سطح صاف و یکنواخت در بتن باید پیش از خشک شدن بتن انجام گیرد. بنابراین زمان، یکی از پارامترهای اصلی در لیسه‌ای کردن سطح بتن محسوب می‌شود. دمای هوا، رطوبت و وزش باد نیز همگی از عوامل مهم در سرعت خشک شدن سطح بتن می‌باشند.

در این مقاله قصد ما بر آن است که به بررسی روش دستیابی به سطح تمام شده بهتر از بتن بپردازیم. استفاده از روش می‌تواند به فهم زمان دقیق استفاده از ماله پروانه ای برای لیسه‌ای کردن سطح بتن کارساز باشد. روش پیشنهادی ما بدین شرح است که:

زمانی که روی سطح بتن حرکت می‌نمایید، عمق ردپای شما باید به اندازه ¼ اینچ یا کمتر باشد. اگر عمق ردپای ایجاد شده روی سطح بیشتر از ½ اینچ بوده یا مقدار زیادی آب در آن جمع شده باشد، باید برای شروع فرایند لیسه‌ای کردن بتن اندکی صبر نموده تا سطح بتن کمی بیشتر خشک شود. باید توجه داشت که خشک شدن بیش از اندازه بتن نیز مانع از پیشبرد کار می‌شود.

روش اجرا

اجرای بتن ماله پروانه ای به این شکل است که پس از نصب شناور روی دستگاه ماله پروانه و آماده شدن سطح بتن برای پرداخت سطحی، دستگاه به آرامی روی یک خط راست حرکت داده می‌شود. در این روش یک ردیف صاف درنظر گرفته می‌شود. پس از اتمام لیسه‌ای کردن بتن در آن ردیف، عملیات پرداخت سطحی باید روی ردیف مجاور انجام گیرد. باید دقت شود که عملیات لیسه‌ای کردن سطح باید به آرامی و به صورت کاملا یکنواخت انجام گیرد. پس از پرداخت سطحی تمام سطح مورد نظر، مرحله دوم لیسه‌ای کردن سطح باید در جهت عمود بر جهت حرکت اولیه انجام شود. مرحله دوم پرداخت سطح همانند مرحله اول روی ردیف‌های مجزا و در جهت عمود بر ردیف‌های فرضی تعیین شده در مرحله اول انجام می‌شود. ملیات رداخت سطحی به تراکم مواد بتن روی سطح کمک نموده و سطحی صاف و یکنواخت را برای شما ایجاد می‌نماید.

پس از انجام مراحل فوق، زمان آن است که با نصب تیغه صاف‌کننده نهایی روی دستگاه، عملیات ماله پروانه ای کردن کردن سطح را به اتمام برسانید. شما می‌توانید با نصب تیغه صاف‌کننده نهایی روی دستگاه و حرکت آن روی سطح در جهت عمودی و افقی (همانند آنچه به وسیله شناور در مرحله اول انجام گرفت) سطح را پرداخت نمایید. عملیات صاف کردن سطح به وسیله تیغه صاف‌کننده نهایی می‌تواند در دو پاس یا بیشتر انجام گیرد و در هر مرحله با افزایش فشار تیغه روی سطح، سطحی صاف‌تر و یکنواخت‌تر به دست می‌آید.

فهرست